+36 30 457 3677 vinko.gyorgy@designnet.hu
July 03, 2022 - ÁLTAL Admin

Webáruház, webshop készítés

Vállalkozások esetében az online jelenlét alapvető célja az értékesítés és a forgalom növelése. Az interneten erre a célra elsősorban különféle webáruház megoldások jöhetek szóba. De melyik webáruház megoldás a leghatékonyabb az adott termékkörre, az adott kereskedelmi gyakorlatra? Mint egyébként, itt sincs univerzális megoldás, leghatékonyabb az adott feladatra optimalizált egyedi webáruház elkészítése.

A webáruház előkészítési munkálatai

A webáruház készítés első lépéseként egy alapos megbeszélés keretében rögzítjük a webáruházzal kapcsolatos elvárásokat, a feltöltendő termékstruktúrát, a vásárlási módokat, a beépítendő fizetési lehetőségeket, a szállítás módját és a beépítendő speciális funkciókat. Ezt követően grafikusaink megtervezik a webáruház egyes oldalainak és aloldalainak pixelpontos kinézetét. A webshop design kialakításánál nemcsak a friss, egyedi, tetszetős megjelenés a cél, hanem a webergonómia, színelmélet, szinergia hatások konverzió ösztönző elveinek következetes alkalmazása is.

Milyen költségekkel kell számolni egy egyedi webáruház készítése esetén?

Egy egyedi webáruház elkészítésének költsége számos tényezőtől függhet, a webáruházban megvalósítható funkciók száma, variációja rettenetesen széles. Alábbi webáruház csomagjainkban a tipikus, gyakran kért webáruház megoldásainkat foglaltuk össze, azok részleteivel és költségével.

Amennyiben Ön olyan webáruházban, internetes értékesítési megoldásban gondolkodik, amely a fenti csomagjainkban leírtaktól eltér, úgy kérjük, használja részletes ajánlatkérőnket, kérje egyedi ajánlatunkat!

Webáruház készítés

Az alapelvek, a célok és a webáruház grafikai tervezését és elfogadását követően kerülhet sor a webáruház programozására, a webshop elkészítésére, ami a kért webáruház komplexitásának függvényében akár hosszabb időt is igénybe vehet.

A webáruház legfontosabb modulja a termékmodul, ahol számtalan opció és kiegészítő megoldás jöhet szóba a forgalmazni kívánt termékek függvényében. Termékmodulunk az alábbi főbb funkciókkal rendelkezik:

  • Többszintű kategóriarendszer, kategória leírással
  • Termékinformációk kezelése, feltöltése, módosítása
  • Kapcsolódó termékek megjelenítése
  • Hasonló termékek megjelenítése
  • Termékfotó kezelés, nagyítás, tetszőleges számú termékfotó feltöltési lehetősége
  • Termékfotó vízjelezése
  • Termékvideó feltöltése
  • Termékadatbázis importálása, exportálása
  • Kategóriafüggő termékparaméter-kezelés, intelligens termékszűrés
  • Nyomtatható termékoldal változat
  • Letölthető dokumentumok feltöltése a termékekhez
  • Rugalmas termékárazás, akciós árak
  • Termékbérlés lehetősége

A termékek hatékony kezelését lehetővé tévő modul elkészítését követően beépítésre a kerül a profilkezelés, a kosárkezelés, a megrendelési és fizetési modulok. Ezek után elkészítjük a weboldal kapcsolódó elemeit: az ajánlatkérő modult, a hír- vagy blogmodult, a hírlevélfeliratkozást, és összekötjük a webáruházat a kért social media profilokkal. Ezt követően a szerződésben rögzített időpontban átadjuk az elkészített webáruházat ügyfeleinknek.

Webáruház adminisztrálás, webshop feltöltés

Az általunk készített webáruházak sikerének egyik oka a rugalmas, letisztult, modulárisan felépített adminisztrációs felület, ahol mind a termékkategóriák és a termékkínálat, mind a kapcsolódó információk hatékonyan és gyorsan feltölthetőek, frissíthetőek. A vásárlásokat, a tranzakciókat természetesen folyamatosan menti a webáruház, a forgalmi adatok, a forgalmi statisztikák különböző szempontok szerint összeállítva kérhetőek le.
Lehetőség van a termékpaletta külső adatbázisból történő importálására, illetve vállaljuk a webáruház készítéséhez kapcsolódóan a komplett termékfeltöltést, tartalomírást.

Webáruház jogszerűsége

A webáruházak készítésénél, üzemeltetésénél számos hazai és uniós jogszabályt is figyelembe kell venni, ha nem akarunk komolyabb bírságot, büntetést vagy polgári peres eljárásokat kockáztatni. A webáruház jogszerűségét, jogszerű működését különféle hatóságok ellenőrizhetik, leggyakrabban fogyasztóvédelmi hatóság, de nem ritka az adatvédelmi hatóság, a versenyfelügyelet, a médiahatóság vizsgálódása sem ezen a területen. Fontos, hogy már a webáruház készítésének tervezési szakaszában tisztában legyünk ezen elvárásokkal is, és az üzemeltetőt is tájékoztassuk, hogy mire kell figyelnie a webáruház készítésekor és üzemeltetésekor.

Keresőoptimalizált webshop felépítés

Webáruház megoldásaink esetében a webshop admin felülete úgy kerül felépítésre, hogy a keresőoptimalizálásban jártas szakemberek és a területet kevésbé ismerő felhasználók is eredményesen használhassák. Az adminisztrációs felületen megadható minden fontos meta elem, kézben tartható az url-ek kialakítása, és a tartalom is könnyedén optimalizálható.
Az adminisztrációs felület keresőoptimalizálási szolgáltatásain túl a webáruház szerkezeti megoldásai is a keresőoptimalizáltak, így a webáruház termékei, tartalmai könnyedén a találati listák elejére kerülhetnek.

Keresőoptimalizált webáruház készítés

Reszponzív, mobilra optimalizált webáruház

Amióta a mobilról történő böngészés mennyisége meghaladta az asztali eszközök ezirányú aktivitásait, azóta nem kérdés, hogy a webáruház készítés esetében el kell készíteni a webáruház mobil verzióját is. Az általunk készített webáruházak mobiltelefonokra optimalizált felületei tökéletes felhasználói élményt nyújtanak a mobil eszközökön böngésző felhasználóknak. Reszponzív megoldásaink a Google elvárásainak is megfelelnek, így elősegítik a webáruház jó teljesítményének elérését mobil eszközökön is.