A legtöbb böngésző általában csak egy-két funkciót kínál, a Vivaldi azonban a másokkal való kommunikációt is segít lebonyolítani.

Már letölthető a számítógépekre a magyarul is tudó Vivaldi böngésző 4.0-ás változata, ami azzal igyekszik kitűnni a többi ilyen program közül, hogy immár nem csak internetezésre alkalmas: beépített RSS-olvasóval, naptárral, sőt levélküldővel is rendelkezik, így számos feladat elvégezhető vele, nem kell mindre külön programot tartani.

A Vivaldi közlése szerint a beépített levelező IMAP- és POP-fiókokkal is kompatibilis, ami azt jelenti, hogy az e-mail szolgáltatások legtöbbjével elboldogul. Az üzeneteket a felhasználók egy újabb lapon tudják böngészni, ahelyett, hogy külön ablakokat nyitnának nekik. A funkció saját keresőt is kapott.

Az RSS-olvasó funkció a különféle híroldalakon túl a YouTube-csatornákat is látja, ami hasznos lehet azok számára, akik attól tartanak, hogy a felület algoritmusa miatt esetleg lemaradnak egy érdekesebb tartalomról.

© Vivaldi forrás: https://hvg.hu/tudomany/20210610_vivaldi_4_0_bongeszo_levelezo_naptar_rss_olvaso

A böngésző 4.0-ás kiadásának másik újdonsága a beépített fordító, amely 50 nyelven ért, és igény szerint automatikusan lefordítja a weboldalak szövegét. A program ezen képessége egyébként a későbbiekben is bővül majd, a cég ugyanis azt szeretné, hogy a szoftver 109 nyelvvel boldoguljon.

A Vivaldit nem csak ezek miatt tanácsos kipróbálni: nagy előnye, hogy három profil közül választva, gombnyomásra állítható, hogy a szoftver milyen megjelenést használjon, illetve hogyan kezelje az adatainkat.

forrás: https://hvg.hu/tudomany/20210610_vivaldi_4_0_bongeszo_levelezo_naptar_rss_olvaso