Új funkció kerül sokak kedvenc chatprogramjába: a WhatsApp egy olyan beállításon dolgozik, amely végre lehetővé teszi, hogy az eddigieknél jobb minőségben küldhessenek képeket, videókat a felhasználók.

Szokás szerint a WABetaInfo bukkant rá egy készülő újításra a WhatsAppban: új beállításokat talált a Google Play Beta Programhoz benyújtott WhatsApp-frissítésben. Hamarosan további opció csatlakozhat a képek/videók küldésénél választható képátviteli módokhoz (auto és data saver), és a felhasználók a lehető legnagyobb képhűséggel küldhetik át fotóikat.

Nemsokára tehát választani lehet, hogy tömörítjük-e a fényképeket és videókat (ha spórolni szeretnénk az adatokkal), vagy a lehető legjobb minőségben küldjük el őket, vagy hagyjuk, hogy a WhatsApp automatikusan válassza ki a fájlok optimális tömörítési szintjét.

forrás: https://hvg.hu/tudomany/20210721_whatsapp_legjobb_minosegu_kepkuldes_lehetosege

Az újdonság jelenleg fejlesztés alatt áll, úgyhogy nem tudni, pontosan mikor érkezik az alkalmazás nyilvános Android-verziójába. A képminőségi lehetőségek – írja a TechCrunch – várhatóan iOS-en is elérhetők lesznek, mivel a WhatsApp általában ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálja mindkét platformon.

Hamarosan érkezik egy másik, régóta várt újdonság is a WhatsAppba: a több eszközről történő használat lehetősége.

forrás: https://hvg.hu/tudomany/20210721_whatsapp_legjobb_minosegu_kepkuldes_lehetosege