Bár maga a Spotify is ad néhány rendezési elvet, az alábbi szolgáltatás jóval sokoldalúbb ennél, számos paramétert kínál a lejátszási listák rendezéséhez.

Bár a Spotify különféle válogatási paramétereket használ a lejátszási listákhoz, de ezek közül csak néhány érhető el a nyilvánosság számára. A nyílt forráskódú Sortify nevű webalkalmazás kihasználja a Spotify belső rendezési paramétereinek előnyeit, és számos paramétert kínál a felhasználóknak a lejátszási listák rendezéséhez. Az eszköz csak az ügyféloldalon működik, azaz nem kell attól tartani, hogy harmadik félhez kerülnek az adataink, s ez alól a Sortify sem kivétel.

A Sortify alkalmazásához fel kell lépni annak weboldalára, majd a Login with Spotify gombra kattintva be kell jelentkezni a Spotifyjal, illetve engedélyezni kell a webalkalmazásnak, hogy hozzáférjen Spotify fiókunkhoz.

A bejelentkezés után láthatóvá válnak lejátszási listáink. Ha bármelyikre kattintunk, megjelenik a számok felsorolása számos, eddig „titokban tartott” jellemzővel együtt (például kiadási dátum, instrumentalitás, tempó, időtartam, táncolhatóság, energia, népszerűség, hangosság stb.)

kép: https://hvg.hu/tudomany/20210613_spotify_lejatszasi_listak_kibovitett_rendezes

Bármelyik paraméter kiválasztható (rá kell felül kattintani), és máris a választott szempont alapján változik a számok sorrendje. Ha tetszik az új felállás, el lehet menteni (Save), de a módosítások bármikor visszavonhatók.

forrás: https://hvg.hu/tudomany/20210613_spotify_lejatszasi_listak_kibovitett_rendezes

[ultimatemember form_id="10417"]