+36 30 457 3677 vinko.gyorgy@designnet.hu
May 27, 2022 - ÁLTAL Admin

Egyedi weboldal vagy CMS rendszer?

Ma már egy weboldal ekészítésére többféle alternatíva is rendelkezésre áll. Az egyszerűbb verzió, amikor valamelyik ingyenesen telepíthető tartalomkezelő rendszer (CMS) használata mellett dönt valaki. A másik opció pedig az egyedi weboldal készítés, aminek az a lényege, hogy szakemberre bízzuk a feladatot.


CMS weboldal 

Az egyik leghíresebb ingyenesen használható tartalomkezelő rendszer a WordPress. A legnagyobb előnye, ami miatt sokan előszeretettel használják, hogy a telepítést követően azonnal használható. Alapszinten felhasználóbarát adminisztrációs felülettel rendelkezik, a letölthető bővítményekkel pedig tetszés szerint személyre szabható. A weboldal kinézetének módosítására is van lehetőség az ingyenes, illetve fizetős sablonok segítségével. Viszont ha már komolyabb elvárásoknak kell megfelelni, vagy összetettebb rendszert szeretnénk építeni (például termékkatalógus), akkor eléggé nehéz a rendelkezésre álló adminisztrációs felülettel dolgozni. Még a tapasztalt szakembereknek is kihívást jelent.


A WordPress weboldal remek választás mindenkinek, akinek van ideje elszöszmötölni a rendszer kezelésével, lehetőségeinek kiismerésével. Gondolunk itt például a bővítmények, sablonok keresgélésére, a frissítések és a szükséges beállítások elvégzésére. Ha valaki felhasználói szinten is szeretné kezelni a rendszert, akkor nem árt elvégeznie egy WordPress tanfolyamot vagy legalábbis megnézni a legfontosabb tutorial videókat. Tehát folyamatosan fogllakoznia kell vele, mert ha ezt nem teszi meg, akkor könnyű célpont lehet a robotok és a hackerek számára.

Egyedi készítésű weboldal


A WordPress weboldal szép és jó, de megvannak a maga korlátai. Ha valaki olyan funkciókra vágyik, amiket bővítményekkel nem tud megoldani vagy olyan kinézetet szeretne a weboldalának, amire nem talál megfelelő sablont, akkor szükség van egy programozóra, aki lefejleszti azt. A WordPress honlapok esetében a reszponzív kinézet sem mindig tökéletes kódolás nélkül. 

Ha ilyen problémákkal szembesülünk és az "elmegy" helyett profi weboldalt szeretnénk, akkor ahelyett, hogy házilag oldanánk meg a feladatot érdemes rábíznunk egy szakemberre a munkát, aki elvégzi a szükséges programozás feladatokat. Igény esetén nem csak a kódokat írja át, hanem gondoskodik az oldal folyamatos karbantartásáról, frissítéséről és az esetleges módosításokat, ellenőrzéseket is elvégzi. 

A weboldal készítés kiszervezése azok számára ideális választás, akiknek nincs idejük, kedvük ahhoz, hogy weblap készítéssel, karbantartással foglalkozzanak, helyette inkább kifizetik a szakértői közreműködést. Emellett azoknak is érdemes programozó segítségét kérniük, akiknek extra igényeik vannak és tényleg profi weblapot szeretnének. Tipikus példák erre a vállalkozók, akik számára fontos, hogy a weboldalukkal is lépést tudjanak tartani a versenytársaikkal.


forrás